Visgraat vlecht maken? Zo doe je dat!

De visgraat vlecht is een van de populairste vlecht soorten van dit moment. De visgraatvisgraat-vlechtvlecht word steeds vaker gezien in tijdschriften, beauty blogs, televisie en is al super vaak op de catwalk gespot. Het leuke aan deze vlecht is dat je er veel mee kan varieeren. Als je de basis techniek kent van de visgraat vlecht kun je makkelijk de andere creaties uit proberen en na doen.Om deze techniek te kunnen hoe je echt geen professionele vlechter/vlechtster te zijn. De visgraat vlecht is namelijk een van de makkelijkste vlechten van dit moment. Na een paar keer oefenen kan je deze preachtige visgraat vlecht al maken.

 

Een visgraat vlecht in 4 stappen

Stap 1
Pak je haar bij elkaar en verdeel het in twee gelijke delen. Je kamt het haar zorgvuldig uit voor een nette vlecht, je kan er ook voor kiezen om met je handen te kammen zo krijg je een nonchalant effect.

Stap 2
Pak een streng haar vanuit de buitenkant en sla het bovenlangs naar de andere kant. Pak het nieuwe plukje samen met de rest van dat deel en trek het goed aan.
Mocht je een mooie elegante visgraat vlecht maken.

Stap 3
Herhaal de vorige stap, maar nu vanuit de andere kant op dezelfde manier. Deze stappen herhaal je, totdat jij vindt dat de vlecht lang genoeg is.

Stap 4
Als je de vlecht lang genoeg vindt, maak je de visgraatvlecht goed vast met een elastiek wil je dat jou visgraat mooi blijft zitten spray er dan wat haarlak overheen.